Er tannprotesen knekt, sprukket eller mistet en tann?

Fortvil ikke: Du slipper å kjøpe helt ny tannprotese hvis den kan repareres. Vi limer ikke bare protesen, men legger i nytt material. Se hvordan her.

Hvordan få vurdert om vi kan reparere din protese?

  1. Bestill time: Få vurdert og reparert protesen samtidig.
  2. Sende foto av protesen til oss og få en enkel vurdering.

Uansett må du ringe eller skrive til oss først.

Knekt protese
Knekt protese

Disse protesene kan vi ikke reparere

I de aller fleste tilfeller kan vi reparere ødelagt protese.
Men det finnes unntak. For eksempel når

  • En protese som er veldig gammel
  • Du har en protesetype som heter Valplast
  • Protesen er knekt i mange biter
  • Det er delprotese hvor metallet er knekt

Pris reparere tannprotese

  • Sprukket/knekt protese & gebiss, fra 1 700 kr
  • Rebasering (foring) av protese / gebiss, fra 1 800 kr
  • Utvidelse av protese/gebiss, fra 1 400 kr
  • Mistet en tann: 1 400 kr
  • Pris per ny tann i tillegg: 110 kr
  • Annen reparasjon av protese/gebiss, fra 1 400 kr


Er det flere problemer samtidig, vil det ikke bli dobbel pris.
Da vil vi i så fall gi deg et pristilbud før vi starter.

Betaling: Kort eller kontant.

Hvor lang tid tar reparasjon av protese?

Reparasjonen tar vanligvis mellom 30 og 60 minutter.
Det betyr at du kan vente på klinikken mens vi reparerer protesen din.

Slik får du reparert din tannprotese
  1. Bestill time: Ring 21 65 00 05 eller skriv til oss her.
  2. Møt opp til avtalt time.
Må jeg gå til tannlege først?

Har du fast tannlege, spør gjerne tannlegen til råds. Proteseklinikken tar imot henvisninger fra tannleger. Har du ikke fast tannlege, kan du komme rett til oss.

Tanntekniker prøver protese paå gipsmodell
Tanntekniker prøver protese paå gipsmodell
Ikke bare liming: Slik blir protesen din reparert

I motsetning til det noen kanskje tror, limer vi ikke protesen sammen igjen. Nei, vi fornyer den på samme vis som når den ble laget. Du slipper også å bli tatt nytt avtrykk i munnen din. Slik gjør vi det:

1. Vurdering av protesen: En tekniker undersøker skaden og vurderer reparasjon.

2. Avstøpning for gipsmodell: Vi tar vi en avstøpning av protesen og lager en gipsmodell som gjenspeiler ganen og kjeven din. Dette gir en presis referanse for å reparere protesen.

3. Bruddstedet slipes opp: Teknikeren sliper bort det skadede materialet rundt bruddet. Dette skaper en jevn overflate for reparasjonen.
4. Nytt materiale legges til: Flytende akryl blir lagt til for å fylle bruddet. Dette vil gjenopprette protesens funksjonalitet og estetikk.

5. Herding i trykkoker: Protesen plasseres i en trykkoker, der det nye materialet herdes. Dette sikrer en pålitelig og solid reparasjon.

6. Tilsliping: Etter herdingen blir protesen slipt for å lage en sømløs overgang mellom det reparerte området og resten av protesen.

7. Polering og pussing: Protesen blir polert og pusset for å få en jevn og glatt overflate.

8. Utlevering: Til slutt prøver vi protesen i munnen og gjør eventuelle justeringer. Vi sikrer at protesen har passform og fungerer som den skal.

Rask og effektiv reparasjon! Bare 30 til 60 minutter og det til en femtedel av prisen du må betale for ny protese.

Tanntekniker inspiserer knekt proteser med pasient
Tanntekniker inspiserer knekt proteser med pasient
Hvorfor knakk eller sprakk protesen din?

Ja, det er ikke bare lett å si. Men la oss nevne noen årsaker som kan forårsake problemer med tannprotesen:

Fallskade: Et uhell eller en fallskade kan føre til at protesen knekker eller sprekker. En gjenganger er ofte at brukeren mister protesen på badet og den knekker i møte med vasken eller badegulvet.

Tygget på noe hardt: Hvis en person ved et uhell tygger på harde gjenstander som isbiter, harde godterier eller nøtter, kan det føre til brudd eller skade på protesen.

Feil passform: En protese som ikke passer riktig, kan skape ubalanse og overdreven belastning på visse områder. Dette kan over tid føre til at protesen sprekker.

Kjemiske reaksjoner: Noen rengjøringsmidler eller tannblekingsprodukter kan være for aggressive og skade protesen over tid. Dette kan føre til misfarging, svekkelse av materialer eller til og med sprekker.

Termisk sjokk: Å eksponere protesen for ekstreme temperaturer, for eksempel dypfrysing eller varmt vann, kan føre til kontraksjon og utvidelse av materialene, noe som til slutt kan føre til at protesen sprekker.

Feil lagring av protesen: Å ikke oppbevare protesen riktig kan også føre til skade. Hvis den blir utsatt for press eller klemmes når den lagres, kan det føre til deformasjoner.

Naturlig slitasje: Over tid kan proteser bli utsatt for naturlig slitasje og begynne å vise tegn på aldring. Dette kan inkludere sprekker eller tynnere materialer som gjør protesen mer sårbar.

Uheldig rengjøring av protesen: Rengjøring med skarpe eller harde gjenstander, som stålbørster eller skurepads, kan ripe eller skade overflaten på protesen.

Gnissing og press: Noen mennesker har en tendens til å gnisse eller presse tennene sammen når de er stresset eller om natten. Dette kan føre til overdreven press på protesen og mulig skade.

Aldring av materialer i protesen: Materialene som protesen er laget av, kan over tid begynne å brytes ned eller svekkes, noe som kan føre til økt sårbarhet for skader.

Det er viktig å huske at mens en protese kan bli ødelagt av ulike årsaker, kan de fleste skader repareres av profesjonelle tannteknikere eller tannleger. Hvis du opplever skader på din tannprotese, bør du søke råd fra en ekspert for å bestemme den beste løsningen.

Tanntekniker sliper ut av en sprukket-protese
Tanntekniker sliper ut av en sprukket-protese